Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Στα μέτρα και σταθμά του Ηγεμόνα

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Ο Ηγεμόνας μετατοπίζει το τοπίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα προς τα αριστερά. Η μέχρι σήμερα πολιτική και κοινωνική πόλωση που προκαλούν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, θα γίνονται στο μέλλον μεταξύ Αριστεράς και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με τις ίδιες συνέπειες: Τον Διχασμό και την στασιμότητα

     

     

    Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Τσίπρας κήρυξε νέες εκλογές, που θα γίνουν λέει στις 20. Σεπτεμβρίου 2015. Σαν βασικό αντίπαλο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο κόμμα που σχημάτισε ήδη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με το όνομα „Λαϊκή Ενότητα“ και περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 25 αποσχισθέντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους πιθανόν να προστεθούν και κάποια „βαριά“ ονόματα όπως ο Μανώλης Γλέζος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Γιατί πάλι εκλογές; Ότι δικαιολογίες και να παρουσιάσει ο Τσίπρας, στην ουσία πρόκειται για ένα στρατηγικό κόλπο. Όχι του Τσίπρα, αλλά του σιωνιστικού Ηγεμόνα που είναι από πίσω του και τον κατευθύνει μέσω των βοηθών του στις διάφορες χώρες, μέσω των διεφθαρμένων πολιτικών των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων και μέσω των Μαζικών Μέσων Αποβλακώσεως (ΜΜΑ) που ελέγχει απολύτως (για τον Ηγεμόνα βλέπε και „Η απόκρυφη παγκόσμια δικτατορία της αυτοκρατορίας των Rothschilds“).

    Τι επιδιώκει ο Ηγεμόνας με το κόλπο αυτό; Κατά την γνώμη μου δύο πράγματα.

    Πρώτα να σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τον άνθρωπό του στην Ελλάδα, τον Τσίπρα, ο οποίος κατά την σημερινή ευνοϊκή συγκυρία, εμφανίζεται στην Δύση και σε πολλούς στην Ελλάδα ως ένας σώφρων πολιτικός, που μόνο αυτός είναι εις θέσιν να διαχειριστεί την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Και η συγκυρία είναι ευνοϊκή. Το πακέτο διασώσεως της Ελλάδος ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από την Deutsche Bundestag, κι’ ας είναι στην πραγματικότητα ένα σωσίβιο από μόλυβδο, όπως το ονομάζει ο φίλος μου Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Και οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών διέθεσαν μια πρώτη δόση ύψους 26 δισεκατομμυρίων, από τα οποία τα 25 πήγαν κατ’ ευθείαν στις τράπεζες του Ηγεμόνα, κάτι που στα ελληνικά ΜΜΕ πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, όπως απαρατήρητο πέρασε και το ότι, η Τρόικα έγινε στο μεταξύ Κουαρτέττο (γιατί στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της ΕΚΤ και του ΔΝΤ προστέθηκε και ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομπρέλλας Διάσωσης (ESM)). Αυτό είναι όμως λεπτομέρεια, που δεν αλλάζει την κατάσταση. Και τα ελληνικά πρόβατα απολαμβάνουν, αποχαυνωμένα, τα μπάνια του λαού, αυτά που καθιέρωσε το άλλο κατασκεύασμα του Ηγεμόνα, ο „αριστερός“ απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου.

    Και μετά, όπερ και το σπουδαιότερο, την μετατόπιση της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο μέχρι σήμερα πολωτικό δίδυμο Δεξιά-Αριστερά στο νέο πολωτικό δίδυμο Αριστερά-Ριζοσπαστική Αριστερά. Όπου η μέχρι σήμερα Αριστερά θα αναλάβει τον ρόλο μιας Κεντροαριστεράς ή ενός είδους Σοσιαλδημοκρατίας και η Ριζοσπαστική Αριστερά τον ρόλο της Αριστεράς, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη μεταβληθεί σε ένα περιθωριακό κόμμα, αλλά αυτά δεν έχουν και τόση σημασία, σημασία έχει η διατήρηση του εθνοκτόνου διχασμού και της αναμπαμπούλας, κατά την οποία μόνο ο λύκος, ο Ηγεμόνας, χαίρεται.

    Για να αντιληφθούμε καλύτερα το τι συμβαίνει – και τι μας συμβαίνει – ώστε να έχουμε την δυνατότητα να αντιδράσουμε, αποτρέποντας ει δυνατόν τα κακά που έρχονται, πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από το δεδομένο, ότι οι εν Ελλάδι – και εν τω κόσμω – πολιτικές μανούβρες είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων του Ηγεμόνα και μέρος, του γενικότερου σχεδίου του που είναι ο έλεγχος του κόσμου, η Παγκοσμιοποίηση ή αλλιώς η δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Σας φαίνονται αυτά σαν συνωμοσιολογικά; Αν ναι, λυπάμαι και γι’ αυτό σας συνιστώ να μην χάνετε τον καιρό σας συνεχίζοντας να με διαβάζετε. Γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε τον ύπνο σας. Αν όμως κίνησα την περιέργειά σας, τότε ελάτε να πάμε παρακάτω.

    Tsipras LeftaΜίλησα για πρόβατα. Στο προηγούμενο άρθρο μου έγραφα, ότι ο Τσίπρας είναι το γκεσέμι που διάλεξε ο σιωνιστικός τσέλιγκας για να οδηγήσει τα ελληνικά πρόβατα, όχι για βοσκή, όπως αυτά νομίζουν, αλλά στο σφαγείο. Και το κοπάδι των προβάτων τον ακολουθεί, γιατί δεν μπορεί να κάνει κι’ αλλιώς, είναι νόμος της φύσεως, τα πρόβατα να πηγαίνουν πίσω από ένα γκεσέμι. Κι’ ας είναι αυτό μπουρντισμένο, ευνουχισμένο, και ας είναι το μόνο που διαθέτει μια εξωτερική εμφάνιση, μια πόζα, που τα πρόβατα εκλαμβάνουν ως δύναμη (βλέπε „Ο σιωνιστικός τσέλιγκας και τα ελληνικά – και μη ελληνικά – πρόβατά του“).

    Ένα άλλο γκεσέμι που προετοιμάζει απο καιρό ο Ηγεμόνας για ένα ειδικό κοπάδι προβάτων, είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πρόκειται για τα πρόβατα που ανήκουν στις κατηγορίες των αναρχικών, χαοτικών,  αντικρατιστών, μπαχαλάκηδων, κομμουνιστών, ψυχοπαθών, ακόμη και τρομοκρατών και γενικά για τις „δυνάμεις του ΟΧΙ μέχρι τέλους, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, την ΕΕ“. Δηλαδή όλους, όσοι είχαν συγχωνευθεί στο κοπάδι του Τσίπρα και αποσχίζονται τώρα, διαπιστώνοντας , ότι το γκεσέμι που είχαν ακολουθήσει ήταν μπουρντισμένο, ευνουχισμένο. Και μ‘ αυτό το ανομοιογενές τσούρμο που ονομάσθηκε „Λαϊκή Ενότητα“, ο Ηγεμόνας δημιουργεί τον νέο πόλο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, που θα κονταροχτιπιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλώντας πόλωση, διχασμό και παραλυσία.

    Η „Λαϊκή Ενότητα“ δεν είναι βέβαια ένας χάρτινος τίγρης, πρώτα γιατί είναι ένα μάζωμα φανατικών ιδεολόγων – και άρα επικίνδυνων προσώπων – με ισχυρές προσβάσεις σε ανάλογες συνάξεις και κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος. Για τον Ηγεμόνα ένα πολύτιμο δυναμικό, που θα χρησιμοποιήσει τόσο για την αντιπαράθεση με το όποιο κυβερνών κόμμα εντός Ελλάδος, όσο και για φασαρίες, σε συνεργασία με ανάλογες οργανώσεις, σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. „Εξέχουσες“ προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι τέτοιοι, δίνουν στην „Λαϊκή Ενότητα“ ένα κάποιο αστικό προσωπείο, κρύβοντας όμως το καταστρεπτικό δυναμικό που έχει στα σπλάχνα της.

    Εκτός από την δημιουργία του νέου διδύμου πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης και διχασμού, αυτού που κρατά την χώρα μας εδώ και δεκαετίες σε παραλυσία (βλέπε και „Cui bono? Ποιόν ωφελεί η κοινωνικο-πολιτική πόλωση που επικρατεί στην Ελλάδα;„), ο Ηγεμόνας θα διατηρήσει τον Τσίπρα σαν πολιτικό ηγέτη στην εξουσία και για έναν άλλο λόγο: Για την περαιτέρω προβολή του στην Ευρώπη σαν ενός επαναστατικού ειδώλου, ενός νέου Che Guevara, που θα γοητεύει ιδίως την νεολαία, όπως έδειξαν οι εμφανίσεις του στην Ισπανία, όπου σαγήνευε τα πλήθη πλάι στον „συνάδελφό“ του Pablo Iglesias του κινήματος PODEMOS (Μπορούμε) και σαν συναγωνιστής διαφόρων κινημάτων, φερ‘ ειπείν του Tsipras RebellionGiuseppe Piero „BeppeGrillo στην Ιταλία, των „Sverigedemokraterna“ („Δημοκράτες Σουηδοί“) στην Σουηδία, των „Sannfinländarna“ („Αληθινοί Φινλανδοί“) στην Φινλανδία και σε άλλες χώρες όπου επικρατεί μια καθόλου τυχαία κοινωνική αναστάτωση. Μην ξεχνάμε εδώ, ότι όλοι οι επαναστάτες της ιστορίας ήσαν μαριονέττες του Ηγεμόνα. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο Τσίπρας έχει στρατευθεί σε παντός είδους άλλα αποσχιστικά κινήματα και μειονοτικά θέματα, παράδειγμα οι εμφανίσεις του στην Καταλονία, οι δηλώσεις του για „Τούρκους“ στην Θράκη και για „Μακεδόνες“ στην Μακεδονία καθώς και η θέση του για τα ελεύθερα σύνορα. Περιτό να πω, ότι αποσχιστικά κινήματα, δημιουργία πολλών μικρών κρατών/κρατιδίων και κατάργηση των συνόρων ανήκουν στην πάγια στρατηγική της διαλύσεως και αποσυνθέσεως εθνών και κρατών του Ηγεμόνα (βλέπε και „Όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί„).

    Ας δούμε τώρα πως και με ποιο τρόπο μεταφέρεται και υλοποιείται η βούληση του σιωνιστικού Ηγεμόνα στην ελληνική στάνη με τα πρόβατα. Κατ’ αρχήν. Σύμβουλοι και καθοδηγητές του Τσίπρα είναι κυρίως το σιωνιστικό κόμμα της Γερμανίας DIE LINKE (Η Αριστερά) και ορισμένες ανγκλοσαξωνικές εταιρείες συμβούλων σε μάλλον δευτερεύοντα ρόλο. Οι οποίοι θεώρησαν, ότι με την απαξίωση της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής ήρθε η ώρα για την δημιουργία ενός νέου πεδίου πολιτικής αντιπαράθεσης, την φορά αυτή μεταξύ Αριστεράς και Αριστεράς. Το σίδερο στη βράση του κολλάει. Αυτά θα εννοούσε ασφαλώς το κόμμα DIE LINKE λέοντας: “Ο θαρραλέος αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας”, που εμείς πρέπει να διαβάσουμε διαφορετικά από τον ανυποψίαστο αναγνώστη. Γιατί το καλό της Ευρώπης στην περίπτωση της Ελλάδος είναι για τον Ηγεμόνα το διαίρει και βασίλευε και άρα η διατήρηση της κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης και του διχασμού, που λόγω της συγκυρίας θα πρέπει να μετατοπισθούν προς τα αριστερά.

    TsiprasGysiKlausErnst

    Από δω πάει ο δρόμος σύντροφε… Ο Τσίπρας με τους Klaus Ernst (αριστερά) και Gregor Gysi

    Και επειδή μιλάμε για συμβούλους του Τσίπρα να αναφέρω και αυτούς που δεν αναφέρονται πουθενά: Πρόκειται για την πολιτική ηγεσία του DIE LINKE, ιδιαίτερα τους Gregor Gysi, Bernd Riexinger, Klaus Ernst κ.α. Απο αυτούς ο Bernd Riexinger είναι εκείνος, που από το 2012 οργανώνει τις πολιτικές εμφανίσεις του Τσίπρα στην Ελλάδα και την Γερμανία και τις διαδηλώσεις και φασαρίες των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα, παραδείγματος χάριν κατά την επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα.

    Να αναφέρω επίσης τον ρόλο της “δημοσιογράφου“ Heike Schrader, κολλητής του Τσίπρα και διαμεσολαβητού για εμφανίσεις ΚΚΕδων και Τσιπραίων στο Βερολίνο, που αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο μεταξύ γερμανικών και άλλων δυτικών μυστικών υπηρεσιών με τους αναρχικούς των Εξαρχείων. Η Schrader ήταν και μέλος της γερμανοτουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C που βαρύνεται για σωρεία φόνων και δολοφονικών επιθέσεων σε Γερμανία και Τουρκία (η τελευταία μόλις προ ημερών) καθώς και συγγραφέας, μεταφραστής και προπαγανδιστής του βιβλίου του Σάββα Ξηρού “Πολιτική Ευθύνη“, στα γερμανικά Savvas Xiros: “Guantanamo auf griechisch: Zeitgenössische Folter im Rechtsstaat“ (βλέπε και “Αποκάλυψη: Οι βαθιές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Τρομοκρατία“). Σημειωτέων, ότι η Heike Schrader υποστηρίζεται στην Γερμανία από την Ulla Jelpke, βουλευτή του κόμματος DIE LINKE, διευθύντρια της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων του κόμματός της και διευθύντρια του τμήματος εσωτερικής πολιτικής της εφημερίδας του Βερολίνου „Junge Welt“, όπου κυρίως δημοσιογραφεί η Heike Schrader.

    Και επειδή εδώ γίνεται αναφορά μόνο σε ορισμένες διασυνδέσεις του Τσίπρα με το DIE LINKE  και την Heike Schrader (υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν γνωρίζω) να τονίσω, ότι αυτές ισχύουν και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Διότι η Heike Schrader είναι εξειδικευμένη στο θέμα των αναρχικών, μπαχαλάκηδων, τρομοκρατών και και γενικά σ‘ αυτό που εννοούμε με το όνομα Εξάρχεια, άρα οι διασυνδέσεις της με κάποιοες συνιστώσες της „Λαϊκής Ενότητας“ θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη.

    Επίλογος

    Νομίζω ότι έγινε ξεκάθαρο, ότι με τις προκηρυχθείσες εκλογές ο Ηγεμόνας σκοπεύει αφενός μεν να κόψει τον τσαμπουκά του Τσίπρα μετά τις „επιτυχίες“ του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αφ‘ ετέρου δε να δημιουργήσει ένα νέο πολωτικό δίδυμο στην Ελλάδα, που θα συνεχίσει τον εθνικό διχασμό και την παραλυσία του κράτους. Το οποίο κράτος με τα χρέη του έχει ούτως ή άλλως στο τσουβάλι.

    Πράγματι, πολλοί στην Ευρώπη έχουν παραδεχθεί τον Τσίπρα σαν αξιόλογο πολιτικό, η Angela Merkel, η Christine Lagarde, ο Γαλλοεβραίος „διανοούμενος“ Pierre Rosanvallon που στην εβραίικη εφημερίδα Liberation γράφει, ο Τσίπρας αγωνίστηκε για την πατρίδα του σαν λιοντάρι ή το „Fortune“, που γράφει, ότι παραδίδει μαθήματα ηγεσίας. Και οι γκαζέτες εδώ στη Γερμανία να λένε, ότι θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί στην κυβέρνηση τον Τσίπρα. Ο κίνδυνος λοιπόν, για τον Ηγεμόνα, της δημιουργίας ενός ισχυρού κόμματος στην Ελλάδα, που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να κωλύεται από μια αντιπολίτευση που μέχρι σήμερα ανέτρεπε κάθε σωστή απόφαση των κυβερνόντων (παράδειγμα η απόφαση επανίδρυσης του κράτους από τον Κώστα Καραμανλή, που ακυρώθηκε από τις κωλυσιεργίες του ΓΑΠ), όπως και ο κίνδυνος μη εφαρμογής των όσων συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο ΙΙΙ, είναι υπαρκτός. Και επειδή η Νέα Δημοκρατία με τις επιθέσεις που δέχθηκε από χιλιάδες τρόλλ απαξιώθηκε και είναι μάλλον κλινικά νεκρή και τα Ποτάμια παρέμειναν ρυάκια, η λύση – για τον Ηγεμόνα μιλάμε – είναι, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία ενός άλλου αριστερού κόμματος, που θα αναλάβει τον ρόλο της αντιπαράθεσης και της πόλωσης στην ελληνική πολιτική. Για να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα κατάσταση, διαδηλώσεις, καταλήψεις, φασαρίες, ακυβερνησία και κοινωνική παράλυση.

    Ούτως ή άλλως, η υλοποίηση των σκληρών μέτρων (βλέπε και „Τι περιλαμβάνει το κείμενο-φωτιά του Eurogroup“) από τον „δημοφιλή“ Τσίπρα μετά τα μπάνια του λαού  δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Παρά την „αφρόκρεμα“ των συνδικαλιστοπατέρων που έχει μετοικήσει απο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα συναντήσουν πολλές αντιδράσεις, που είναι δύσκολο να υπολογισθούν την παρούσα στιγμή. Τα μέτρα θα είναι οδυνηρά όχι μόνο για τον απλό πολίτη, αλλά και για την Ελλάδα, η οποία χάνει τα πάντα, από λιμάνια, αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμους μέχρι τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της σε ορυκτά, πετρέλαια ή αέριο. Που θα πάνε κατευθείαν στους σιωνιστικούς „επενδυτές“, τους αγιογδύτες που ήδη έχουν λάβει θέσιν και περιμένουν το σύνθημα για να ορμήξουν.

    Και η λύση για τον Έλληνα; Ψυχραιμία και προσοχή στα πολλά μπλα μπλά που θ‘ ακούσουμε απο τις τηλεοράσεις και θα διαβάσουμε στις γκαζέτες. Προσοχή σ’ αυτά που τόσο αβασάνιστα υπόσχονται οι πολιτικοί, τις θέσεις εργασίας, τις συντάξεις, τους σοσιαλισμούς, την σωστή και τίμια κυβέρνηση και άλλα τέτοια φαντάσματα και άπιαστα πουλιά. Γιατί τελικά εκτός από το βόλεμα των κολλητών τους, τα πρόβατα  που τα ακολουθούν δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα. Ο Ηγεμόνας, την δουλειά του οποίου τελικά κάνουν και για τον σκοπό αυτό τους χρηματοδοτεί και τους παρέχει στήριξη με όλα τα μέσα που διαθέτει, είναι πανίσχυρος και δεν καταπολεμείται με φανταστικές και δονκιχωτικές υποσχέσεις, επαναστάσεις και ιδεολογίες, που ο ίδιος εφεύρε για να μπερδεύει και να ελέγχει λαούς και κράτη. Μην ξεχνάμε: Η θηλιά που πέρασε ο Ηγεμόνας με τα δάνεια στο λαιμό της Ελλάδος, θα σφίγγει ακόμη περισσότερο, όσο οι Έλληνες θα σπαρταρούν προσπαθώντας να απελευθερωθούς.

    Τα προβατα λοιπόν, είτε παραμείνουν στο κοπάδι του Τσίπρα είτε πάνε στο κοπάδι του Λαφαζάνη ή σε κάποιο απο τα άλλα υπάρχοντα, θα παραμείνουν πρόβατα, ώσπου να αντιληφθούν, ότι το παιχνίδι που παίζεται με ιδεολογίες και ιδεολογήματα, ψυχολογικές επιχειρήσεις ή υποσχέσεις για λεφτα, θέσεις στο δημόσιο και κατανάλωση των εισαγομένων τζιτζιλί και μπιτζιλί δεν είναι για το καλό τους. Ούτε και για το καλό της πατρίδας μας.

    Καλύτερα είναι να παραδειγματισθούμε όλοι μας απο τον Οδυσσέα, που δεν άκουσε τις Σειρήνες και σώθηκε. Μην ακούμε λοιπόν τις Σειρήνες των Τσίπρα, Λαφαζάνη, Καμμένου και όλων των άλλων που θέλουν να μας σώσουν. Αν όντως θέλουμε να σωθούμε. Καλύτερα είναι να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας, ν‘ αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, να δούμε επιτέλους, να βγούμε απο την σπηλιά της αλληγορίας του Πλάτωνα με τις σκιές που εκλαμβάνουμε για πραγματικότητα και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει τριγύρω μας, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο. Νηφάλια και χωρίς θυμούς και τσαντίλες. Όσο μεγάλοι κι’ αν είναι. Αν αρχίσουμε να βλέπουμε, δηλαδή να κατανοούμε τα κόλπα του Ηγεμόνα, προτού αυτά ξεσπάσουν στην καμπούρα μας, θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

    2 Comments

    • Υαννος sagt:

      naste καλα κε Σαρριδη, κοι οι υπολοιποι αρθρογραφοι του παρόντος !!

    • Dimitris Triantos sagt:

      Υπάρχουν δύο παλιές Ελληνικές προφητικές ταινίες και ένα τραγούδι που συμβολίζουν την Ελληνική πραγματικότητα …..

      Αυτά είναι …..

      1) Τανία του 1969 …“Ο μικρός δραπέτης“ (θα την βρείτε μόνο σε torrent με τίτλο ….The Young Runaway (Greece – 1969 – O mikros drapetis)

      2) Τανία του 1959 ….“διακοπές στην κολοπετεινίτσα“ https://www.youtube.com/watch?v=BP3m5OjwhWY

      3) Τραγούδι του 1966 ….“Ο Αλέξης“ https://www.youtube.com/watch?v=YewYya6TzQM

      Το θέμα των ταινιών και του τραγουδιού δεν συνάδει άμεσα με την τελευταία θεματογραφία.

      Όμως οι δύο ταινίες αναφοράς και το τραγούδι έχουν ευθεία ερμηνεία τις συμπεριφοράς του πρωθυπουργού, του υπουργικού συμβουλίου και του Ελληνικού λαού.

      Στην περίπτωση της πρώτης ταινίας που έχει παιχθεί στην Κρατική τηλεόραση την δεκαετία του 70 περίγράφει την συμπεριφορά τραυματισμένων παιδιών από κακή γονεϊκή φροντίδα, με κεντρικό ήρωα έναν μικρό Αλέξη, που θέλει να φτιάξει μμία καλύτερη κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να σώσει ούτε τον εαυτό του. . Δυστυχώς τέτοιοι ανθρώποι επίζούν και ανδρώνονται μέσα από τον ναρκισσισμό, και ουσιαστικά με ψευδεπίγραφα πολιτικά ή κοινωνικά μηνύματα επιδιώκουν μόνο την προσωπική τους ανέλιξη. Άρα λοιπόν από ψυχασθενείς πολιτικούς μην περιμένεις νουθεσίες – συμβουλές και ελπίδες να πιάσουν τόπο. Αυτή η ταινία είναι σχετικά εύκολο να την βρείτε κατεβάσετε από τις μηχανές αναζήτησης των torrent, και με εγκατεστημένο πρόγραμμα downloader (π.χ. μTorrent)

      Η περίπτωση της δεύτερης ταινίας εκφράσει τον „βλαχοδημαρχισμό“ του Έλληνα όταν αναλαμβάνει αξιώματα ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη, και καταντάει την χώρα του κολοπετεινίτσα, με κεντρικό ήρωα τον Κώστα Χατζηχρήστο.

      Και η περίπτωση του τραγουδιού των Olympians είναι πάλι ένας Αλέξης που τον ερωτεύονται οι μαθήτριες, αποτελεί στοιχείο αντιγραφής για τα αγόρια. Όμως όταν αυτός ο Αλέξης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας καταντάει ένας έρωτας αγιάτρευτος.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com